Vi er nødt til at tale om digitale krænkelser
Udviklingen i mængden af digitale krænkelser går alt for stærkt - og det ødelægger liv. Børnene og de unge har brug for en hjælpende hånd til at blive klædt godt på, når de færdes på SoMe.
NYESTE UNDERSØGELSE VISER:
69 % af de 9-17-årige (2 ud af 3) har oplevet digitale krænkelser eller andet ubehageligt online inden for det seneste år.
Dette er en markant stigning siden 2021, hvor tallet var 42 %.
Derudover er det hvert fjerde barn og ung, der har prøvet at blive kontaktet af en fremmed voksen på nettet inden for det seneste år.
13 % af de børn og unge, der er blevet kontaktet af en fremmed voksen, har oplevet, at den voksne sendte dem ubehagelige ting, for eksempel billeder.
12 % har oplevet, at den voksne ville have dem til at gøre ting, de ikke havde lyst til – for eksempel at sende billeder af deres krop.
Den nye undersøgelse er foretaget af Epinion for Red Barnet og TrygFonden.
Kilde: Redbarnet
-
"Du var super engageret og nærværende og du vil uden tvivl kunne nå ind til dem du er ude og holde foredrag for. Passioneret og meget kompetent.”
Forælder til elev i 7. klasse
-
“Amandha var god til at undervise og ejer klasseværelset, med nogen gode øvelser.”
Skoleelev, Ellebjerg Skole
-
“Det var skarpt, præcist, rammende, tankevækkende. Det er virkelig fedt, at mit barn har hørt oplægget før mig, så jeg kan gå hjem og tale om det.”
Forælder til elev i 7. klasse
-
“Amandha havde min opmærksomhed igennem hele sit oplæg. Rar stemme og hun havde styr på alt, hvad vi spurgte om.”
Skoleelev, Ellebjerg Skole
“Det er en jungle af love og regler - derfor er det super godt med folk ude fra”
“Jeg mener, at der burde være langt mere undervisning i alt det her. Det er en jungle af love og regler, som for os lærere kan være svært at have overblik over.
Derfor er det super godt med folk udefra.
Jeg oplever, at eleverne har en langt bedre forståelse af begreber som grooming og deling af børneporno. Deres kendskab til, hvad de må og hvad de skal være opmærksomme på er langt større nu.
Det var super godt for både lærere og elever at have Amandha på besøg - og desværre mere relevant end nogensinde før.”
Lærer på Ellebjerg Skole
Alt vi kan gøre er at forebygge
Vi skal forebygge, for at sikre, at ingen børn og unge skal lide store menneskelige konsekvenser for en digital forbrydelse, de ikke havde forstået alvoren af - og vi skal forebygge for dem, som eventuelle fremtidige digitale sexkrænkelser ville have ramt og ødelagt.